Assistentie

 

In de praktijk zijn twee praktijkassistentes werkzaam. Naast het aannemen van de telefoon en vele administratieve taken, zijn zij opgeleid om onder verantwoordelijkheid van de huisarts zelfstandig taken uit te voeren en verrichtingen te doen, zoals bloeddrukmeting, het maken van uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek, diabetesspreekuren, het uitspuiten van oren etc.

In een aantal gevallen mogen zij zelfstandig gezondheidsproblemen afhandelen onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Bijvoorbeeld het geven van adviezen bij griep, verstuikte enkels, diarree, hoesten, lage rugpijn. Informatie die hen ter ore komt valt eveneens onder het medisch beroepsgeheim, als zaken die u met uw huisarts bespreekt.

Indien door de praktijkassistente aan u gevraagd wordt naar de reden van uw contact, heeft dat ten doel een zo goed mogelijke inschatting te maken van de aard en omvang van uw probleem. Zo kan het soms nodig zijn meer tijd voor een consult uit te trekken. Soms volstaan adviezen en soms kan uw huisarts u terugbellen om nader met u te overleggen.

Contact

Telefoon 074 - 3764025
 

C.J.M. van den Helder, huisarts

Averinkstraat 30A
7491 ZC DELDEN
Telefoon:
074 - 3764025
Fax:
074 - 3763278
Routebeschrijving >